Вече интернет прелива с какви ли не рецепти, така че едва ли може да ви изненадаме. Но не всички тайни са разкрити, скъпи читатели! Днес ще ви кажем как да си изпечете соленки за чуди и приказ. Благодарение на необичайното им приготвяне е напълно възможно да се направят сто парчета за 20 минути!
Малки и спретнати соленки изглеждат много апетитни. Те имат много пълнеж и малко тесто. И ако замразите тестото, винаги ще има магическа пръчка в случай на неочаквани гости .
Тестото е безтегловно и много нежно. Препоръчвам да се пече двойна или дори тройна порция!
СЪСТАВКИ НА ТЕСТОТО
400 g брашно
2 яйца (1 за мазане на соленките)
250 мл кисело мляко
1 супена лъжица заквасена сметана
1 ч.
1 ч. Л сол
3 супени лъжици растително масло
1 ч. Л бакпулвер
сусам за дресинг
Идеалният пълнеж за такива пайове е месо, колбас или варени картофи с гъби. Тези соленки са вкусни, но малко хора могат да ги изненадат. Затова вижте по-долу рецептата за оригиналния пълнеж от колбаси и кашкавал
СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕЖА
100 грама шунка
50 г твърд кашкавал
пресни зеленчуци
1 скилидка чесън
ПОДГОТОВКА
Първо направете тестото. Смесете всички течни съставки със сол, захар и бакпулвер. Добавете пресятото брашно на порции и омесете до меко и еластично тесто. Поставете тестото в купа, покрийте го с кърпа и го оставете да втаса на стайна температура за 20 минути.
Междувременно подгответе пълнежа. Настъргайте на ренде кашкавалът и колбаса, на който сте се спряли, добавете билки и нарязан чесън.
И сега най-интересното - нека пристъпим към оформянето. Тестото се разделя на 4 части. Всяка ролка в слой с дебелина 2-2,5 мм. Обилно поръсете с брашно и с чаша направете малки кръгчета . Поставете пълнежа в клетките. Покрийте с втори слой и изтъркалете с точилка. Веднага я поставете на тавичка за печене, намазана с растително масло като разделите с помощта на същата чаша соленките
Смажете детайла с разбито яйце и поръсете със сусам. Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 20-25 минути. Приятен апетит!
По този начин можете да приготвяте соленки с какъвто пълнеж си пожелаете. Приятен апетит!