Бухтички, мекички, тиганици - различните видове изделия от пържено тесто от десетилетия са любими във всеки дом за закуска. Ако досега сте се въздържали да ги приготвите, понеже процесът по втасването на тестото, оформянето и пърженето ви се струва сложен и дълъг, днес ще ви предложим една супер лесна и сполучлива рецепта за домашни тиганици с кисело мляко и сода .
Бързи тиганички с кисело мляко и содичка
Продукти:
300 мл кисело мляко
600 гр.брашно
1/2 супена лъжица сода за хляб
1/2 супена лъжица сол
1 пак.бакпулвер
Приготвяне:
1.Поставете брашно в дълбока купа, след това добавете киселото мляко, в което е угасена содата, солта и бакпулвера.
2.Замесете меко и гладко тесто. Разточете го на голяма кора с дебелина 1 сантиметър.
3.Нарежете първо на ленти, а след това по диагонал, така че да се получат ромбчета.
4.Изпържете тиганичките в загрято олио и след това ги извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина от тях.
5.Поднесете ги със сирене или сладко - по избор.