Крем карамел - само мисълта за тази копринена сладост те кара да се разтопиш отвътре! Ако сте го приготвяли вече, сигурно знаете, че за перфектната консистенция се изискват определени кулинарни техники, които, ако не спазим, водят до не толкова добър резултат.
Ние обаче имаме идеалната рецепта за крем карамел, която на всичкото отгоре е лесна и бърза. Ще го забъркате за по-малко от 20 минути, а след това остава само да изчакате, докато се изпече и охлади.
Днес обаче ще ви споделим една невероятно бърза рецепта за крем карамел , с която сме сигурни, че ще зарадваме всяка една работеща домакиня.
Ето и какви продукти ще са ви нужни за крем карамела:
Крем карамел за 20 минути
Продукти:
• захар - 130 г за карамелизиране;
• жълтъци - 3 бр.;
• яйца - 2 бр.;
• прясно мляко - 350 мл;
• захар - 100 г;
• течна сметана - 5 - 6 с.л.;
• есенция - ванилия (по желание).
Начин на приготвяне:
Започнете с карамелизирането на захарта.
Пригответе си отделна купа, в която да сложите 3 жълтъка с 2 – те яйца и останалото количество захар. Тук е моментът да добавите и есенцията, ако желаете.
Разбъркайте тази смес и оставете настрана.
Загрейте котлона и сложете да се затопли прясното мляко и течната сметана. Яйчената смес се смесва с млечната постепенно и на тънка струя. Разбърква се и се разпределя в купичките, които по-рано сте си приготвили. Отново идва ред да загреете котлона и да поставите тенджера с вода, за да се затопли. Купичките се подреждат в тенджерата, но водата трябва да е на 2 пръста под нивото на купичките.
Вкусният крем карамел се готви на бавен огън за 20 – 30 минути. Да ви е сладко!