Рецепта за вкусни домашни тиганички от нашата читателка Наташа Алексиева. Домашните тиганички са чудесни за закуска, пикник или пък за училище. Е, ако не сте ги опитвали преди, опитайте тази проста рецепта за винаги сполучливи бързи тиганички .
Бързи тиганички
Продукти:
300 мл кисело мляко
600 г брашно
1/2 супена лъжица сода бикарбонат
1/2 супена лъжица сол
1 пакетче бакпулвер
Приготвяне:
В по-дълбока купа сложете брашно, след което добавете кисело мляко, сода бикарбонат, сол и бакпулвер. Замесете меко и гладко тесто. Разточете тестото на по-голяма кора с дебелина 1 см.
Разточената кора се нарязва на ленти, а след това напречно, странично, за да се оформят ромбове или квадрати. Може и да ги нарежете във форма по ваш избор (със сигурност са много вкусни, независимо от формата).
Получените тестени квадрати се запържват в умерено загрято олио, а след това се редят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина от тях. Домашните тиганички се сервират със сирене и чаша кисело мляко или айран.
По желание може да добавите към тестото натрошено сирене, а преди пържене да пуснете в олиото щипка сол - така стават още по-вкусни: