2 жълтъка
200 гр. захар
200 мл прясно мляко
150 гр. шоколад
250 гр. маргарин
250 гр. бисквити
8-9 шоколадови банани (бисквитки), а може и 2 обикновени банана
2 листа вафлени кори
Жълтъците, захарта и няколко лъжици мляко разбийте на пенлива смес, а след това добавете разтопения шоколад. Останалата част от млякото се оставя да заври.
Когато млякото кипне, добавете сместа от жълтъците и варете на слаб огън при непрекъснато разбъркване. Кремът няма да се сгъсти като пудинг, но докато се охлажда, ще добие нужната плътност.
В охладения крем добавяте смлените бисквити и маргарина, разбит предварително на пяна.
Вафлените кори поставете върху влажна кърпа, за омекнат. Намажете ги с крема, след което подредете отгоре няколко крем-бананчета по самия ръб (или подредете 2 обелени банана).
Заедно с мократа кърпа навийте вафлените кори като руло и го оставете няколко часа в хладилника, за да стегне.