1 голяма глава кромид лук - в зависимост от броя на гостите
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
6-7 големи лъжици брашно
хлебни трохи (галета), сусам и подправки по желание
олио за пържене
Обелете добре главата лук, измийте я и нарежете по начина, указан на снимките, така че да заприлича на цвете.
Разбийте яйцата с прясното мляко и брашното и залейте кромида с получената течност, така че да се напои равномерно. Смесете хлебните трохи, сусама и подправки на вкус и поръсете напоения кромид, така че да се полепят подправките по цялата му повърхност.
Изпържете панирания по този начин лук в дълбок тиган или най-добре - фритюрник. Необходими са около 10 минути.
В средата на готовото мезе поставете купичка със сос по желание - тартар, кетчуп, мед и горчица и пр. Поднесете със студена халба бира!
Наздраве!