Картофите се измиват добре, обелват се и се разрязват надлъжно на половинки. Загрейте олио в тигана. Задушете картофите в загрято олио за около 5 минути от всички страни на умерен огън. Посолете ги със сол и черен пипер.
Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. Измийте чушките, разрежете ги наполовина, отстранете семената, след което ги нарежете на ситно. Обелете чесъна, намачкайте го фино и го добавете към чушките. Накълцайте магданоза. Отцедете моцарелата и я нарежете на малки кубчета.
Подредете картофите в тава за печене с отрязаната част нагоре. Смесете чушките, магданоза, моцарелата и заквасената сметана със солта, и разбъркайте. Добавете черен пипер. Разпределете сместа върху всеки картоф.
Картофите се пекат за около 30 минути, докато сиренето се разтопи напълно и получи златен загар. Поднесете ги със салата.