Това лято цялата ни редакция преоткри един нов начин з маринвоане на така добре познатите ни тиквички. Трябва да признаем, че преди просто пържихме летния зеленчук на половинки пръстени и сервирахме със гарнитура. А сега менюто ни е пълно с оригинални ястия. Ето една страхотна идея от нас с тиквички , необичайното зеленчуково изкушение за тези, които обичат да експериментират - мариновани тиквички в торбичка .
Щастливи сме да споделим с вас проста рецепта за бързо хранене. Тиквичките в пликче ще се впишат идеално в концепцията за летни събирания сред природата край огъня. И е удоволствие да се готви това предястие у дома!
ТИКВИЧКИ В пликче
ВИЕ СЕ НУЖДАЕТЕ
2 тиквички
1 глава лук
2 с.л. Слънчогледово олио
0,5 ч.л. мед или захар
1 ч.л. сол
2 скилидки чесън
1,5 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. дижонска горчица
копър или магданоз на вкус
ПОДГОТОВКА
Нека започнем с приготвянето на тиквичките. Изплакнете добре зеленчука и го нарежете на пръстени с дебелина приблизително 3-5 мм. Уверете се, че дебелината е еднаква, защото в противен случай тиквичките ще се мариноват неравномерно. След това сложете всички парчета в найлонова торбичка.
Сега нарязваме копъра или магданоза (могат да се използват и двата вида подправки) и нарязваме на ситно обеления чесън. След това обелете лука и го нарежете на тънки половинки пръстени. Добавете всички съставки в торбата с тиквички.
След това добавете сол, мед или захар, ако желаете, и любимите си подправки в торбата. Тук няма ограничения. Например пушен червен пипер и прясно смлян черен пипер се съчетават добре с тиквички.
И така, най-важният момент дойде. Налейте в торбичката слънчогледово олио и оцет. След това плътно затворете торбата и я разклатете добре. Всички съставки трябва да бъдат добре смесени.
Оставете тиквичките да почиват поне 30 минути. През това време зеленчукът ще има време да се маринова. Но най-добре е да изпратите бъдещата закуска в хладилника за това време. По същия начин като сочното месо за барбекю . Между другото, използвайки същия принцип, можете да мариновате спагетите от тиквички. За да направите това, просто нарежете зеленчука не на пръстени, а на тънки ивици.
РЕДАКЦИОННИ СЪВЕТИ
Ако нямате оцет под ръка, можете да замените лимоновия сок с него . За такъв брой тиквички ще са достатъчни 2 с.л продукт. Освен това винаги можете да експериментирате с маринатата. Например, добавете любимите си пресни билки (кориандър, босилек), ароматни италиански билки или ярка смес от чушки.
Както можете да видите, пикантните тиквички в торба се приготвят наистина много бързо. За приготвянето на съставките ще ви трябват не повече от 10 минути, а след това найлоновата торбичка прави всичко. Опитайте се да приготвите такова оригинално ястие и всъщност ще се убедите, че просто не можете да измислите по-добра лятна закуска. Добър апетит!