600 гр. свинско месо
30 мл. олио
80 гр. кромид лук - стар
1 ск. чесън стар
200 гр. ябълки
2 бр. люти чушлета
150 мл. бульон пилешки
3 гр. нишесте
3 гр. къри
1/2 ч.л. кимион
1/6 пак. канела на прах
2/3 вр. магданоз пресен
Време: 40 минути
Ябълките (зелени и кисели) се обелват и се нарязват на кубчета. Червените люти чушки се разрязват по дължина, почистват се от семето и се нарязват на ивички. Свинското контрафиле се нарязва на парченца и се запържва, докато получи кафеникава коричка. Изважда се от тигана и се оставя настрани. В същата мазнина се запържват чесъна, лука, ябълките и лютите чушки. Пилешкият бульон се смесва с царевично нишесте и се подправя с кимион, къри и канела. Бульонът се кипва и се оттегля от огъня. В съда с ябълките се връща свинското и се залива със соса. Ястието се вари още 2-3 минути. Поднася се поръсено с магданоз или кориандър с гарнитура откус-кус или бял ориз.