Бързо печено пилешко със зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързо печено пилешко със зеленчуци
Бързо печено пилешко със зеленчуци
30996
Бързо печено пилешко със зеленчуци
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 

Печено пилешко за 45 минути? Няма проблем. Тази техника тук, с първоначално готвене на пилешките гърди в тиган и после във фурната със зеленчуци, ще ви осигури питателна вечеря за нула време.

А докато всичко се пече, ще имате време да направите бърз сос с лук шалот и горчица .

Продукти:

450 г ряпа, обелена и нарязана на парчета по 2 см

450 г дребни картофки срязани на 4

2 с.л. зехтин екстра върджин

1 с.л. нарязан пресен риган или 1 ч.л. сух

¾ ч.л. сол

½ ч.л. прясно смлян черен пипер

¼ ч.ч. брашно

1 ч.ч. пилешки бульон

2 пилешки гърди без кожа, срязани на две напречно

1 глава лук шалот нарязан на ситно

1 с.л. дижонска горчица

2 ч.л. винен оцет

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 260 градуса. Смесете ряпата, картофите, 1 с.л. зехти, ригана, ½ ч.л. сол и ¼ ч.л. пипер в средна купа. Разстелете ги на равен пласт върху плоска тава и печете 15 минути.

През това време изсипете брашното в купа и преместете 2 ч.л. от него в малка купа размийте с бульона. Подправете пилешкото с останалите ¼ ч.л. сол и ¼ ч.л. пипер. Оваляйте месото в брашно и го поизтупайте от излишното брашно. Загрейте останалата с.л. зехтин в тиган. Добавете пилешките гърди със страната, от която е била кожата, надолу, и ги оставете да покафенеят леко за около 5 минути.

След като зеленчуците са се пекли 15 минути, разбъркайте ги и сложете по едно парче пилешко със страната на кожата нагоре във всеки ъгъл на тавата. Върнете тавата във фурната и печете поне 20 минути, докато пилето стане крехко.

В това време загрейте отново тигана, сложете нарязания лук и бъркайте, докато стане прозрачен за около минута. Разбъркайте сместа с бульона и добавете в тигана. След като заври, разбърквайте от време на време, докато се изпари наполовина (за около 8 минути). Бъркайки, добавете и горчицата и оцета. Сервирайте пилето и зеленчуците със соса.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft