400 гр. пилешко месо
3-4 глави кромид лук
2-3 моркова
1 с.л. брашно
1 скилидка чесън
дафинов лист, сол, черен пипер, червен пипер - на вкус
1 винена чаша червено вино
Лукът и морковите се нарязват на дребно. Слагат се в дълбок съд с малко сгорещено олио и се запържват до омекване. Месото (най-добре предварително сварено) се нарязва на порции или малки кубчета (ако ползвате гърди или филе), след което се прибавя към лука и морковите и се задушава с тях 2-3 минути. Поръсва се с 1 с.л. червен пипер, залива се с вода, колкото да го покрие, прибавят се 3-4 листа дафинов лист, няколко зърна черен пипер, виното и обеленият чесън. Ястието се оставя да ври на бавен огън до готовност на месото. Преди да се дръпне от огъня се сгъстява с 1 с.л брашно, разтворена на кашица с малко студена вода, и се оставя да поври с брашното още 5-6 минути. Поднася се с ориз или картофено пюре.