Предлагаме ви още една бърза рецепта за тесто със сирене , от което се приготвят всякакви видове соленки, солетки и гризинки. Толкова вкусни стават, че се разграбват първи от масата, когато имаме гости!
Бързо тесто за соленки и гризинки
Продукти:
250 г масло/маргарин на стайна температура
1 яйце
300 г сирене (вкусът зависи от сиренето, което използвате; може и с кашкавал или друго твърдо сирене)
3 супени лъжици сусам
1 супена лъжица семена от чиа (или по избор)
малко кимион
1 чаена лъжичка сол (и това зависи от сиренето, опитайте тестото )
около 320 гр.
1 яйце за намазване
Приготвяне:
разбийте маслото, добавете сиренето и яйцето. Разбъркайте добре, за да комбинирате съставките. Добавете семената и солта.
Накрая добавете брашното, постепенно. Месете до получаване на хубаво меко тесто, което лесно се оформя.
Веднага го поставете върху хартия за печене и го разточете с точилка. Прехвърлете в тава за печене, нарежете на пръчки и намажете с разбито яйце.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, а ако искате да са по-хрупкави, тогава ги печете за 30 минути.
Да ви е сладко!