Забърквам тестото и го изсипвам през решетъчна лъжица право в горещото олио: Най-хрупкавата сладост!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Забърквам тестото и го изсипвам през решетъчна лъжица право в горещото олио: Най-хрупкавата сладост!
Забърквам тестото и го изсипвам през решетъчна лъжица право в горещото олио: Най-хрупкавата сладост!
7935
Източник: За Жената
Забърквам тестото и го изсипвам през решетъчна лъжица право в горещото олио: Най-хрупкавата сладост!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате сладко, опитайте тази уникална рецепта.

Пригответе тестото и го изсипете през решетъчна лъжица.

За няколко минути можете да приготвите Хрупкав сиропиран десерт , какъвто вероятно никога не сте яли.

Методът за приготвяне на този деликатес е просто брилянтен. 

Не е трудно и дори начинаещ може да се справи с тази рецепта. 

Приготвяте тестото, пресипвате го с решетъчна лъжица и скоро ще се наслаждавате на този деликатес.

Сладките топчета радват с вкуса си и правят трудно да се откъснете от това уникално лакомство. Ето необходимите продукти:

Хрупкав сиропиран десерт

Продукти:

  • 1 чаша прясно мляко
  • 1 яйце
  • щипка сол
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаша обикновено пшенично брашно
  • 1 чаша гранулирана захар
  • ½ чаша вода
  • олио за пържене
  • резенче лимон

Приготвяне:

Започнете приготвянето на десерта, като в купа налеете млякото, посолете и добавете едно яйце.

Смесете съставките и пресейте брашното с бакпулвера.

Смесваме всичко, за да създадем гладка маса.

тесто понички

Снимка: YouTube

Покрийте тестото с фолио и оставете настрана за 20 минути.

тесто под фолио

Снимка: YouTube

Налейте вода в тенджера, добавете захарта и добавете резен лимон.

Объркайте всичко и варете сиропа до сгъстяване.

Загрейте олиото в тиган и изсипете 1 черпак от тестото в него с помощта на решетъчна лъжица.

тесто в тиган

Снимка: YouTube

Когато топчетата станат златисто кафяви от едната страна, обърнете ги внимателлно с лъжицата.

златисто тесто

Снимка: YouTube

Щом са готови, извадете ги от тигана в подходяща купа. 

Повторете, докато свърши тестото.

Накрая сиропирайте сладките топчета с лимоновия сироп и по желание поръсете със сусам (или ядки по избор).

сиропирано тесто

Снимка: YouTube

десерт със сусам

Снимка: YouTube

Разбъркайте и сте готови за сервиране.

хрупкав десерт със сусам

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft