Бъркана баница с кисело мляко- бъркаш и печеш, а после сладко, сладко ядеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бъркана баница с кисело мляко- бъркаш и печеш, а после сладко, сладко ядеш
Бъркана баница с кисело мляко- бъркаш и печеш, а после сладко, сладко ядеш
79110
Бъркана баница с кисело мляко- бъркаш и печеш, а после сладко, сладко ядеш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичам особено бъркана баница с кисело мляко. Готвенето й е толкова лесно, че не можеш да не си направиш: смесваш всички съставки и го изпращаш да се пекат. Някой я наричат баница, други сладкиш, защото тестото се оказва въздушно и пухкаво. Идеално за чай и кафе, закуска и вечеря !

За да направите бърканата баница толкова нежна, използвайте кисело мляко и яйца със стайна температура. Между другото, вместо ядки, можете да вземете бадеми, фъстъци или семена. Те ще се окажат хрупкави и това ще придаде на печените продукти специален вкус, а ако не обичате ядки може изобщо да не добавяте

Съставки

Яйце 2 бр.

Захар 150 гр

Сол 0,5 ч.л.

Кисело мляко 200 мл

Слънчогледово олио 50 мл

Пшенично брашно 200 гр

Бакпулвер 10 g

Орехи 50 гр

Сладко от сини сливи на вкус

 

Подготовка

Смесете яйцата със захарта и солта. Добавете кисело мляко и растително масло, пресейте брашното с бакпулвера, разбъркайте. 


Намажете форма за печене с олио, разпределете тестото равномерно


Начукайтее орехите и поръсете тестото. Печете 30 минути при 180 ° С.


Докато баницата е гореща, я залейте със сладко по ваш вкус, ако пък не обичате недейте

Не пропускайте да го опитате - става много вкусно и сладко. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft