17 Август 2024
14151
Снимков материал: pixabay.com
Това е най-любимата ми рецепта, която е много лесна за направа, а резултатът от нея са много пухкави, вкусни и с аромат на масло милинки.
Необходими продукти
300 мл.прясно мляко
200 мл.топла вода
10 гр.суха мая или 1/2 кубче прясна мая
2 бр.яйца
100 мл.олио
1 с.л захар,
1ч.л.сол
1 ч.л.бакпулвер
150 гр.сирене, което се слага в тестото
850 гр.брашно
За заливката
2 бр.яйца
100 гр.кисело мляко
3 с.л.олио
И сирене за поръсване на милинките
Първо активирам маята в прясното мляко и захарта със 2 с.л.брашно. Следва водата, олиото, яйцата, солта и прибавяме брашното със бакпулвера и започваме да бъркаме тестото, което трябва да е лепкаво/ не се меси/
И накрая прибавяме натрошеното сирене и пак го бъркаме.
Оставяме тестото да се удвои за 30 до 40 минути.
Застиламе тавата с хартия за печене. В една купичка наливам олиото около 5,6 супени лъжици. Със една супена лъжица потапям в олиото и вземам от тестото и нареждам в тава с диаметър 30 см.Така процедирам докато свърши тесто.
Правим заливката и заливаме върху милинките и пак поръсвам със натрошено сирене. Отгоре на заливката сложих и парчета краве масло.
Оставяме за още 20 минути да се удвои тестото и печем на 180 гр. за 40 минути.
Застиламе тавата с хартия за печене. В една купичка наливам олиото около 5,6 супени лъжици. Със една супена лъжица потапям в олиото и вземам от тестото и нареждам в тава с диаметър 30 см.Така процедирам докато свърши тесто.
Правим заливката и заливаме върху милинките и пак поръсвам със натрошено сирене. Отгоре на заливката сложих и парчета краве масло.
Оставяме за още 20 минути да се удвои тестото и печем на 180 гр. за 40 минути.
Снимка: Таня Левенова
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари