Въпреки, че всички знаем колко вредни са пържените храни, просто няма как да устоим на тези пухкави и вкусни бухтички със сирене. А и се правят толкова лесно, че направо те засърбяват ръцете, като прочетеш рецептата.
Бъркани сирнени бухти
Продукти:
2 яйца
200 мл прясно мляко
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сол
1 пак.бакпулвер
300 гр.брашно
150 гр.сирене
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата с тел. Не е нужно да биете много. Изсипете млякото и олиото, като продължавате да бъркате с тел. Смесете брашното, бакпулвера и солта, и след това ги добавете към яйчената смес. Разбийте добре, за да сте сигурни, че няма бучки. Накрая сложете натрошеното сирене (нека по-големите парчета останат) и объркайте с лъжица.
Изсипете олио (с дебелина един пръст) в по-малка тенджера, загрейте го, след това с лъжица, потопена в олиото, гребнете от сместа и пуснете в сгорещената мазнина. Може да си помогнете с по-малка лъжичка, като не забравяте да топите и двете в мазнина, преди да докоснете тестото.
Пържете бухтите на умерен огън, за да не прегорят. Щом станат златисти от едната страна и се надуят, обърнете от другата.
Готовите бухти извадете на кухненска хартия, за да може хартията да поеме излишната мазнина.
Поднесете с айран, кисело или прясно мляко, а защо не и с лъжица ароматно сладко!
Приятен апетит!