Бърканият козунак обиколи форумите за готварство: не се блъска, тегли или удря, а резултатът е супер, с големи конци

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърканият козунак обиколи форумите за готварство: не се блъска, тегли или удря, а резултатът е супер, с големи конци
Бърканият козунак обиколи форумите за готварство: не се блъска, тегли или удря, а резултатът е...
292611
Бърканият козунак обиколи форумите за готварство: не се блъска, тегли или удря, а резултатът е супер, с големи конци
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички искаме да правим домашни козунаци , но или времето не стига, или не ни бива в месенето. Затова днес сме ви приготвили специална рецепта - козунак без месене , който се прави бързо и без главоболия, а резултатът е перфектен пухкав сладък хляб , целият на конци.

козунак без месене

Ето рецептата за козунак с орехи и какао, за който тестото не трябва да меси

Тези съставки са достатъчни за два големи козунака

Продукти за тестото:

  • 1 кг брашно;
  • 600 мл предварително загрято прясно мляко;
  • 250 гр. захар;
  • 1 пакет масло (250 гр.);
  • 2 пакетчета суха мая;
  • 6 жълтъка;
  • 200 гр.
стафиди;
  • 1 ч.л.екстракт от ванилия;
  • 1 ч.л.ромова есенция;
  • портокалова и лимонова кора;
  • 1/2 ч.л.сол.
  • За плънката:

    • 6 белтъка;
    • 600 гр.смлени орехи;
    • 4 супени лъжици какао;
    • 200 гр.пудра захар.

    Приготвяне на тестото:

    1. Разтворете маята в топлото мляко, добавете 2 супени лъжици захар. Оставете закваската да почива за около 20 минути. След като втаса, добавете останалата захар, ванилията и рома, разбитите жълтъци, мекото масло и солта.
    2. Постепенно добавете пресятото брашно, стафидите, и разбъркайте до получаване на хомогенна еластична маса (около 5 минути). Спокойно можете да направите тестото в купата на миксера с приставки за тесто. Тестото се поставя в голяма купа, увива се с фолио и се оставя в хладилника за една нощ или в продължение на 24 часа.
    3. Тестото се изважда от хладилника 30-50 минути преди печенето.

    Приготвяне на плънката:

    1. Разбийте белтъците (без захар и други добавки), докато получите пухкава маса. Добавете орехите, какаото и пудрата захар.
    2. Разделете тестото на четири равни части. Добре намажете формата с масло, разточете двете части във формата на правоъгълници и ги намажете с половината от сместа за пълнежа. Навийте всяка кора на руло и след това усучете двете рула.
    3. Слепете краищата на козунака и ги намажете с разтопено масло. Повторете същите стъпки с останалите парчета тесто. Отгоре намажете козунаците със смес от жълтък и 2 супени лъжици мляко.
    4. Оставете ги да втасват за час, докато обемът им се удвои. След това ги намажете отново с разбит жълтък и мляко, поръсете със захар и изпечете в загрята на 170 градуса фурна за 40-45 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.

    Добър апетит за вас и вашите гости!
    © Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/01/kulich-s-orehami-i-kakao/

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft