Загрейте фурната на 190 градуса.
В голяма купа смесете всички съставки (без сиренето и бекона) с лъжица и омесете добре. Сипете малко количество мазнина в дълбок тиган (или го напръскайте със спрей за готвене). Оформете от сместа малки топчици (кюфтенца). Сместа може да ви се стори не особено гладка на този етап, но при печенето ще се стегне от яйцето. Изпечете топчетата за около 12 минути. Извадете ги, покрийте ги с парченце сирене (кашкавал) по избор и украсете с резен препечен бекон. Върнете топчиците във фурната и ги запечете още 3-5 минути, или докато сиренето се разтопи напълно. Махнете от фурната и срежете някоя от топчиците, за да проверите дали е напълно изпечена. Поднесете хапките набодени с клечки за зъби или върху хапки препечен хляб с гарнитура от пресни зеленчуци и сос по избор.
Бъфало хапчици с пилешко, сирене и бекон
7 Септември 2012
34060
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари