Бъфало хапчици с пилешко, сирене и бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Бъфало хапчици с пилешко, сирене и бекон
Бъфало хапчици с пилешко, сирене и бекон
admin
Добавена от: admin
34060
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. смляно пилешко месо (пилешка кайма)
1/4 чаша лют сос (барбекю)
1/4 чаша готов дресинг (на вкус)
1 ч.л. чесън на прах
1 яйце, леко разбито
3 парченца мек бял хляб, начупен на малки трохи
няколко щипки прясно смлян черен пипер
сирене и малки парченца препечен хрупкав бекон - за украса 

Загрейте фурната на 190 градуса.
В голяма купа смесете всички съставки (без сиренето и бекона) с лъжица и омесете добре. Сипете малко количество мазнина в дълбок тиган (или го напръскайте със спрей за готвене). Оформете от сместа малки топчици (кюфтенца). Сместа може да ви се стори не особено гладка на този етап, но при печенето ще се стегне от яйцето. Изпечете топчетата за около 12 минути. Извадете ги, покрийте ги с парченце сирене (кашкавал) по избор и украсете с резен препечен бекон. Върнете топчиците във фурната и ги запечете още 3-5 минути, или докато сиренето се разтопи напълно. Махнете от фурната и срежете някоя от топчиците, за да проверите дали е напълно изпечена. Поднесете хапките набодени с клечки за зъби или върху хапки препечен хляб с гарнитура от пресни зеленчуци и сос по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft