Видях рецептата в любимия ми турски сериал: там главната героиня приготви тези Бюречета със сирене - чуднички станаха!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Видях рецептата в любимия ми турски сериал: там главната героиня приготви тези Бюречета със сирене - чуднички станаха!
Видях рецептата в любимия ми турски сериал: там главната героиня приготви тези Бюречета със...
7389
Видях рецептата в любимия ми турски сериал: там главната героиня приготви тези Бюречета със сирене - чуднички станаха!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Идеята за тези бюреци "откраднах" от един турски сериал , където главната героиня приготвяше този Peynir Zeytinli Börek на децата си за закуска, а видът им беше умопомрачителен. Не исках да ги пържа като нея, затова реших да ги изпека във фурната, а също така промених формата, за да изглеждат като кръгли банички.

Зелените маслини в комбинация със сирене в пълнежа са изненадващо добри, така че тези пикантни бюреци вече дефилираха на трапезата ни няколко пъти. Приготвих ги и за гости, всички останаха във възторг! Ето и на вас рецептата за вкусните и лесни бюречета със сирене и маслини:

Бюречета от турските сериали

Продукти:

400 г тънки кори за баница

400 г сирене фета (или половин фета, половин настърган кашкавал)

2 яйца

100-120 г зелени маслинки без костилки

Олио/Масло на вкус

Приготвяне:

Сиренето се натрошава, добавят се яйцата и се разбърква. Нарежете зелените маслини и ги добавете към сиренето, след което всичко се разбърква добре.

Разрежете всяка кора на две, след което намажете с половин чаена лъжичка олио (или разтопено масло). Долната третина на корите се намазва с една чаена лъжичка от плънката, завива се като палачинка и след това се увива на охлювче на малък кръгъл бюрек.

Подредете бюречетата със сирене в намаслена тава. Напояват се добре със смес от олио и вода и се пекат 30 минути на 200 градуса. Преди края извадете тавата и отново намажете с олио и вода, след което печете още 5 минути, докато станат златисти и хрупкави.

Сервирайте ги топли, въпреки че са хубави и студени. Обикновено мажа отгоре баничките с яйца и сметана, тук не го направих, за да е хрупкава горната коричка.

турски бюречета със сирене

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft