200 г тъмен шоколад с поне 65% какао, начупен на парченца
250 г бял шоколад, начупен на парченца
60 г масло
60 мл сметана
бадеми, малини или други ядки и плодове за гарниране
Дъното от външната страна на няколко чаши за кафе се обвива с тънка полиетиленова торбичка или алуминиево фолио.
Тъмният шоколад се разтопява на водна баня. Когато стане гладък, се охлажда при непрекъснато разбъркване до 33° С. Дъното на всяка чашка се потопява в шоколада и се обръща нагоре да се втвърди. Процедурата се повтаря още веднъж, за да стане шоколадовият слой по-плътен. Когато шоколадът е добре втвърден, внимателно се обелва фолиото от дъното на чашата. Фолиото се отстранява и остава само шоколадовата чашка.
Белият шоколад, сметаната и маслото се затоплят на слаб огън при непрекъснато разбъркване. Когато сместа стане хомогенна, се охлажда и се разбива с миксер на крем.
Белият шоколадов крем се шприцова в приготвените шоколадови чашки. Може де се гарнира с малини, ядки или настърган шоколад.