Бял течен шоколад

вход през zajenata.bg
Бял течен шоколад
admin
Добавена от: admin
7217
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 пълни супени лъжици запечени и смлени бадеми
100 гр. бял шоколад, настърган
100 мл сладкарска сметана
90 гр масло, безсолно
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица конфитюр от кайсии (по желание)

Първо бланширайте бадемите във вряща вода, обелете ги, подсушете с кухненска кърпа и ги запечете на тефлонов тиган, докато сменят цвета си. Смелете ги в блендер. Сметаната поставете в тенджерка. Когато започне да се загрява и да образува мехурчета отстрани, добавете настъргания шоколад, като непрекъснато разбърквате. Когато се разтопи шоколадът, прибавете маслото, нарязано на кубчета, и разбъркайте хубаво, докато всички съставки се съединят. Накрая добавете смлените бадеми, меда и конфитюра от кайсии. Шоколадът се поставя в буркан и се охлажда добре преди сервиране. Съхранява се в хладилник. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft