Бял шоколадов мус с горски плодове
31 Август 2012
9298
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оставете няколко малини и къпини за украса. Останалите разбийте с пасатор до еднородна маса. Отделете белтъците от жълтъците. Разтопете белия шоколад на водна баня. Свалете го от огъня, добавете към него плодовото пюре и 4 жълтъка, разбъркайте добре. Добавете разбитата сметана. Разбийте белтъците на гъста пяна, като постепенно добавяте захарта, и внимателно ги прибавете към приготвената смес. Получения мус насипете в подходящи съдове или в предварително изпечени мини тарталетки и го сложете в хладилника за няколко часа.
При сервиране украсете муса с ментови листа и плодове.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари