Бяла риба на фурна със зехтин и подправки
9 Март 2012
158758
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Фурната се загрява на 300 градуса няколко минути, размразеното филе се слага в йенска тавичка (може и обикновена), като дъното й се покрива с фин слой зехтин. Подправките се накълцват и слагат върху рибата (ако са пресни), а ако са сушени - се прибавят малко преди рибата да стане готова. Доовкусява се със сол, черен пипер, малко бяло вино. Съдът се затваря и се оставя добре да се задуши - необходими са около 30 минути.
Така приготвената риба е здравословна (без много мазнина) и се съчетава идеално със зеленчуково плато, сос или препечен типов хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари