риба - 1 кг бяла риба
лук - 300 г + стръкове див за гарниране
чесън - 3-4 скилидки
моркови - 2 броя
олио - около 100 мл
яйца - 1 брой
кисело мляко - 1 ч.ч.
брашно - 50 г
сол
черен пипер - на зърна
дафинов лист - 1 брой
бахар - на вкус
лимони - 1 лимон
Нарежете рибата на парчета, посолете ги и ги полейте с прясно изцеден лимонов сок. Сложете я да престои за 1 час в хладилника.
Нарежете лука и морковите и ги сложете да се запържат в сгорещената мазнина. Овкусете с черния пипер, дафиновия лист, бахара, скълцания чесън и солта.
Долейте малко топла вода и прехвърлете зеленчуците в тава. Отгоре подредете парчетата бяла риба и сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна.
Към края разбийте яйцето с киселото мляко и брашното и залейте запечената риба. Оставете да се пече до златист загар на заливката. Поднесете порция бяла риба плакия леко охладена с украса от див лук и резени лимон.