Бяла риба с доматен сос и сирене
22 Декември 2011
45268
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 филета бяла риба
200 г домати от консерва
босилек
сол
1 с.л. зехтин
5 скилидки чесън
4 с.л. сусамово брашно
1 яйце
100 г сирене
Време: 45 минути
Рибата се посолява, топи в разбито яйце и овалва в сусамово брашно (4 с.л.), след което се пече на тиган без мазнина. Доматите (200 г) се пасират и слагат на котлона да поврят 4-5 минути на слаб огън. Посоляват се и се овкусяват с босилек, счукан чесън (5 скилидки) и зехтин. Щом се сгъстят, се прибавя намачканото сирене (100 г) и се разбърква. В този сос се слага и рибата и се оставя да поври 3 минути на слаб огън. Поднася се върху пържени картофи и зелена салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари