Бяла риба с картофи
22 Декември 2011
11086
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 4 порции:
4 филе от бяла риба
600 г картофи
2 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно
2 олио
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. розмарин
сол
Време: 60 минути
Картофите (600 г) се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Поставят се в тавичка. Поръсват се със сол и розмарин. Рибното филе (4 бр) се запича за десетина минути на силна фурна, след което се накъсва на парченца и се подрежда върху картофите. Брашното (2 с.л.) се запържва в олиото (2) и постепенно се прибавя прясното мляко (2 ч.ч.). Сосът се бърка, докато се сгъсти. Подправя се със сол и черен пипер (1 ч.л.). С него се полива рибата и се запича на фурна до готовност. Ястието се сервира горещо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари