2 филета бяла риба, около 170-200 гр. всяко (например треска)
3 с.л. кедрови ядки, фино накълцани
2 с.л. пармезан, настъргано на ситно
1/4 ч.л. ситно смлян чесън
1 ч.л. песто
1 1/2 с.л. майонеза
Оставете рибата на стайна температура поне за 2-3 часа. Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете рибките в отделни съдове или в една по-голяма тавичка. Смесете кедровите ядки, пармезана, чесъна, пестото и майонезата. Разпределете получената паста по равно върху повърхността на всяко рибено филе (може да си помогнете с кухненска шпатула, за да размажете равномерно пастата).
Изпечете рибите за 10-20 минути, докато вътрешността е готова, а коричката започне да покафенява. Времето за печене зависи от дебелината на филетата. Поднесете готовата риба с резенчета лимон и прясна сезонна салата.