Бяла риба с майонезена коричка

1 Февруари 2015
14589
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 малки рибки треска или друга бяла риба
сол и черен пипер на вкус
други подправки на вкус
120-130 гр. майонеза
малко олио за намазване на тавата
Оставете рибата да се размрази. Изрежете перките, опашката, премахнете остатъците от вътрешностите, премахнете и черната кожица. Изплакнете я със студена вода. Отделете филето от костите и кожата. Нарежете филетата на парчета. Подправете ги със сол и черен пипер (добавете и подправки на вкус). Сложете филенцата плътно в тавичка върху намазнено фолио. Отгоре покрийте рибата с дебел слой майонеза. Печете на 180-190 градуса за около 35 минути.
Може да поднесете рибата като отделно ястие или гарнитура.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари