Бяло пилешко месо с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Бяло пилешко месо с гъби
Бяло пилешко месо с гъби
admin
Добавена от: admin
117794
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 грама бяло пилешко месо
400 грама гъби
1 чаена лъжичка смлени чушки
200 мл сметана
150 грама брашно
150 грама кашкавал
50 мл. олио
смес от подправки, сол и черен пипер по желание

За сос бешамел:

80 грама маргарин
3 супени лъжици брашно
500 мл прясно мляко
риган
смес от подправки и черен пипер

Пилешкото се нарязва на малки пържоли и се изтънява с чук за месо. Подправя се на вкус и се натрива от двете страни с брашно. Запържва се в сгорещено олио, докато пържолките се зачервят.

Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в малко олио. Изваждат се от мазнината и се оставят да се охладят. След това се се смесват със сметаната.

На дъното на огнеупорен съд се слага малко олио и отгоре се нарежда запърженото пилешко. Добавят се гъбите и сметаната. Пече се в предварително загрята фурна на 200 º C за 15 минути.

Месото се вади от фурната и се залива със соса башамел, след което се наръсва с настърган кашкавал. Запича се до зачервяване.

За сос бешамел:

В дълбока тенджерка се разтопява маргаринът и след това се добавя брашното и се запържва за кратко. Налива се мляко, добавят се риган и подправки на вкус, след което сосът се вари на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато се получи необходимата плътност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft