Тези картофени кюфтета с кисело зеле са вкусни, та вкусни
Предлагаме ви рецептата за картофени кюфтета с кисело зеле . Да, може би не сте правили такива, но ви уверяваме, че ще си глътнете граматиката.
По-интересни са, отколкото сте очаквали и много вкусни тези картофени кюфтета с кисело зеле
Трябват ни 500 грама картофи, 250 грама кисело зеле, две яйца, половин чаша галета или половин чаша царевично брашно, обикновено брашно, олио, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да си сварим картофите и да ги обелим, а после да ги намачкаме на пюре. Киселото зеле си го нарязваме много на ситно и го изстискваме хубаво от сока му. След това го запържваме в малко мазнинка на котлона.
После го сваляме от печката и към него си добавяме картофеното пюре, заедно с галетата и едно яйце. Разбъркваме хубаво тази смес и я подправяме с черен пипер и сол на вкус.
От нея след това започваме да си оформяме кюфтенцата, които после хубаво овалваме едно по едно в бялото брашно.
След това ги овалваме в другото разбито яйце и отново пак в брашното.
Накрая ги овалваме в яйцето, без брашно този път след него, и ги слагаме в тигана да се пържат. Ама какво чудо стават ако знаете – само като си помислим и лигите ни потичат.
Тези кюфтета са супер различни и уникални, тъй като не винаги са ви гощавали с подобни от картофи и кисело зеле.
Именно то им придава невероятния и ултра апетитен вкус и ги прави любими на почти всички, които ги опитат.