Бяхме в Париж и ни сервираха тези френски охлювчета, още от първата хапка се влюбих в тях, веднага взех рецептата от готвача

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бяхме в Париж и ни сервираха тези френски охлювчета, още от първата хапка се влюбих в тях, веднага взех рецептата от готвача
Бяхме в Париж и ни сервираха тези френски охлювчета, още от първата хапка се влюбих в тях,...
56893
Бяхме в Париж и ни сервираха тези френски охлювчета, още от първата хапка се влюбих в тях, веднага взех рецептата от готвача
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво може да бъде по-вкусно от френските сладкиши? Рецептата е проста – а вкусът потресаващ. Тези охлювчета се приготвят в скъпите хотели в Европа и се сервират за закуска.

 

Необходими съставки:

За тестото:

500 грама готово тесто с мая

 

За крема:

200 грама стафиди или парченца шоколад

0,5 литра прясно мляко

100 грама захар

0,5 чаена лъжичка ванилова захар

1,5 супена лъжица брашно

2 яйца

100 мл ликьор “Коантро” или коняк

 

За сиропа:

120 мл вода

115 грама захар

 

Пригптвяне:

Потопете за поне 2-3 часа (за предпочитане една нощ) стафидите в коняка или ликьора.

Предварително размразете тестото.

Пригответе яйчения крем: млякото смесете с ваниловата захар и го сложете на котлона. В същото време разбийте яйцата със захарта, добавете брашното.

Когато млякото почти кипне, добавете 1/3 от него към яйчената смес. За да не се пресекат яйцата, изсипете млякото на много тънка струйка. След това смесете яйчено-млечната смес с останалата част и изчакайте, докато кипне.

При постоянно бъркане гответе в продължение на 5-7 минути, докато кремът се сгъсти. След това охладете.

Разстелете един слой тесто с дебелина 0,5 –  0,7 см. Намажете го с крем и щедро го поръсете със стафиди или шоколад.

Завийте на руло и с остър нож нарежете пръстени от 2 см. Върхът го навлажнете с вода, за да не се слепват охлювчетата.

 

Разпределете бъдещите охлювчета върху хартия за печене и леко ги изравнете. Намажете ги с жълтък и ги оставете да престоят около 20 минути, след което ги изпратете във фурната и печете на 180 градуса за 20-25 минути.

Докато кравайчетата се пекат, направете захарния сироп. Смесете водата със захарта да се стопи и варете, без да разбърквате, за около 5 минути.

Готовите охлювчета намажете със захарен сироп (или поръсете със захар). Той ще им придаде блясък.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft