Картофите произхождат от Южна Америка, но днес се отглеждат в много райони на света. Можете да направите всякакъв вид храна с тях.
Това вкусно ястие е едно от най-популярните в света. Многобройни чинии ги включват, придружаващи ястието и те често се сервират с кетчуп и майонеза, за да добавят допълнителен вкус. Наистина е много трудно да се съпротивляваме на изкушението, наречено пържени картофи, заради изящния им вкус, приятния аромат и хрупкавата, но мека консистенция вътре. Независимо от това, това вкусно ястие все още е вредно за човешкото здраве поради количеството мазнина, с която се приготвя.
Ако мислите, че трябва да спрете да ги ядете поради огромното количество мазнина в тях, в тази статия ще ви представим рецепта, която ще ви направи наистина щастливи. Рецептата, която ще ви покажем, е изящна, защото ще ви научим как да приготвите пържени картофи без дори капка олио, така че да можете да им се насладите колкото искате!
5 до 7 картофа
2 яйчни белтъка
Малко смлян черен пипер (на вкус)
Малко сладък червен пипер (на вкус)
Малко сол на вкус
На първо място, обелете картофите и ги нарежете на малки парченца (с дебелина до 1см). След това разбийте белтъка, докато се появи пяна и добавете солта, червения пипер и черния пипер в тях. Разбъркайте добре. Поставете картофите в купата и добавете сместа. Загрейте фурната до 200 - 220 ° C и поставете картофите вътре. Печете за около 7 до 10 минути. Те трябва да са златисти на повърхността, когато ги извадите от фурната.
Така Вашите пържени картофи без масло са готови! Добавете им каквото прецените, за да подобрите техния вкус и да им се насладите!