Бяхме на кръчма и какви пърленки ядохме, просто нямам думи, не се сдържах и отидох при пицарят да го моля за рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бяхме на кръчма и какви пърленки ядохме, просто нямам думи, не се сдържах и отидох при пицарят да го моля за рецептата
Бяхме на кръчма и какви пърленки ядохме, просто нямам думи, не се сдържах и отидох при пицарят да...
212175
Бяхме на кръчма и какви пърленки ядохме, просто нямам думи, не се сдържах и отидох при пицарят да го моля за рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Тези пърленки са едни от любимите ни и изглеждат неотразимо вкусно! Опитайте!"

 

Необходими Съставки

брашно - 500 г бяло
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 1 кофичка
мая - 1/2 кубче
сол - 1 с.л.
захар - 1 ч.л.
олио - 4 с.л.
вода - 100 мл топла
сода бикарбонат - 1 щипка
сирене - 300 г
зехтин - 100 мл
брашно - малко за разточване

Начин на приготвяне

В малка купичка се смесва маята, захарта и малко вода и се оставя да шупне. Смесва се с млякото и част от пресятото брашно.

Прибавете олиото, солта и водата.

Продължава се с брашното. Омесва се меко хубаво тесто. Оставя се на топличко в завита купа за около 40 мин.

След като тестото е вече втасало, се накъсва на малки топки в големината на топка за тенис. Разточват се с точилка или с ръце на тънко. Помагаме си с брашно.

Поръсват се отгоре с натрошено сирене и се полива с капки зехтин.
Навиват се на руло и след това в кръг с възелче. Разточва се още един път на тънко.

Пекат се от двете страни в тефлонов тиган до готовност. Така се процедира с всички топки тесто.

Приготвените пърленки може да консумирате самостоятелни като закуска или заместител наобикновения хляб.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft