Бяхме на кръчма и какви пърленки ядохме, просто нямам думи, не се сдържах и отидох при пицарят да...
12 Ноември 2016
212175
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
"Тези пърленки са едни от любимите ни и изглеждат неотразимо вкусно! Опитайте!"
Необходими Съставки
брашно - 500 г бяло
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 1 кофичка
мая - 1/2 кубче
сол - 1 с.л.
захар - 1 ч.л.
олио - 4 с.л.
вода - 100 мл топла
сода бикарбонат - 1 щипка
сирене - 300 г
зехтин - 100 мл
брашно - малко за разточване
Начин на приготвяне
В малка купичка се смесва маята, захарта и малко вода и се оставя да шупне. Смесва се с млякото и част от пресятото брашно.
Прибавете олиото, солта и водата.
Продължава се с брашното. Омесва се меко хубаво тесто. Оставя се на топличко в завита купа за около 40 мин.
След като тестото е вече втасало, се накъсва на малки топки в големината на топка за тенис. Разточват се с точилка или с ръце на тънко. Помагаме си с брашно.
Поръсват се отгоре с натрошено сирене и се полива с капки зехтин.
Навиват се на руло и след това в кръг с възелче. Разточва се още един път на тънко.
Пекат се от двете страни в тефлонов тиган до готовност. Така се процедира с всички топки тесто.
Приготвените пърленки може да консумирате самостоятелни като закуска или заместител наобикновения хляб.
След като тестото е вече втасало, се накъсва на малки топки в големината на топка за тенис. Разточват се с точилка или с ръце на тънко. Помагаме си с брашно.
Поръсват се отгоре с натрошено сирене и се полива с капки зехтин.
Навиват се на руло и след това в кръг с възелче. Разточва се още един път на тънко.
Пекат се от двете страни в тефлонов тиган до готовност. Така се процедира с всички топки тесто.
Приготвените пърленки може да консумирате самостоятелни като закуска или заместител наобикновения хляб.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари