Индийски ресторант във Великобритания създаде най-лютото шоколадово великденско яйце в света, което се равнява на 400 бутилки сос Табаско и се продава на цена от 49,95 паунда. Яйцето достига един милион единици по скалата Сковил, която измерва лютивостта на пипера.
Индийският ресторант в Уорлинъм, графство Съри, използвал люти чушки сорт ghost chilli, скоч бонет и абанеро за създаването на лютивото яйце, както и луксозен белгийски шоколад. Върху яйцето е поставено изискване купувачът да е над 18-годишна възраст и да е "със здрав разсъдък и преценка". Яйцето "Не за зайчета" е създадено от ресторанта Индия дайнинг и е толкова люто, че клиентите, които проявят желание да го хапнат, трябва да носят ръкавици. "Това е доста нетрадиционно великденско изкушение, но всъщност яйцата са вкусни. Когато сложите шоколада в уста, първоначално усещате сладък вкус. След това идва вкусът на лютите чушки и става много, много люто, получавате приятно огнено усещане. Леко амбициозно е да го изядете на един път", заяви собственикът на ресторанта Асад Хан.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари