В дни на криза като сега всеки трябва да знае как да си направи тесто у дома, ако няма хляб в магазина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В дни на криза като сега всеки трябва да знае как да си направи тесто у дома, ако няма хляб в магазина
В дни на криза като сега всеки трябва да знае как да си направи тесто у дома, ако няма хляб в...
25921
В дни на криза като сега всеки трябва да знае как да си направи тесто у дома, ако няма хляб в магазина
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В дни на криза всички трябва да можем да си направим тесто, ако случайно не успеем да намерим в магазините.Затова споделяме с вас рецепта за пухкаво и меко тесто, което ще спаси винаги положението

Това просто тесто с мая се приготвя много бързо за 10 минути. Не е необходимо допълнително да месите с помощта на точилката или да чакате да се събуди маята. Освен това се оказва много добро за всичко- без значение дали ще правите питка, хляб, тестени или сладки изделия

 

Съставките

Пшенично брашно  700 g

вода 350 мл

захар 3 супени лъжици.

сол 0,5 ч.л.

Слънчогледово масло 4 супени лъжици

масло 80 g

мая 33 g

 

подготовка

Извадете маята от хладилника и оставете на стайна температура да се загрее. Предварително пуснете фурната да загрее на 180 градуса.

Напълнете вода в тенджера и сложете на котлона, разтопете масло в нея (можете да замените с 4 супени лъжици олио) и премахнете от котлона. Оставете да се охлади до топла температура, добавете маята, сол, захар, малко олио и разбъркайте


Изсипете течната смес в дълбока купа, пресейте брашното там и омесете меко еластично тесто.

Без да чакате тестото да втаса, оформете печивото, което ви е приятно, сложете го върху лист за печене и оставете за 10 минути зад вратата на отворената фурна, а след това 30 минути зад затворена.

Ако използвате суха мая , ще са достатъчни 11 гр. Тестото ще се издигне перфектно и в двата случая, тъй като тънкостта на приготвянето е в двустепенно печене , което позволява тестото да загрява много бързо, но постепенно . Освен това всичко се случва много бързо: за по-малко от час можете да имате време да омесите тестото, да оформите и да изпечете каквото пожелаете.

 Как ви се струва нашата рецепта за тест ? Подходяща е и за пица и други сладкиши. Не забравяйте да я споделите с други любители на хлебните изделия!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft