В едно крайпътно ресторантче опитахме такава селска пълнена питка! Пробвах у дома-получи се превъзходно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В едно крайпътно ресторантче опитахме такава селска пълнена питка! Пробвах у дома-получи се превъзходно!
В едно крайпътно ресторантче опитахме такава селска пълнена питка! Пробвах у дома-получи се...
9215
В едно крайпътно ресторантче опитахме такава селска пълнена питка! Пробвах у дома-получи се превъзходно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

4 кръгли питки
сварено пилешко бутче или гърди
2 глави лук
1 чаена лъжица брашно
6 супени лъжици заквасена сметана
50 грама настърган кашкавал
 
Начин на приготвяне:

Нарежете лука на тънки полукръгчета, които задушете на слаб огън в мъничко олио.
Когато омекне и стане прозрачен, ще намали обема си 4 пъти. Тогава сложете чаена лъжица брашно, разбъркайте и свалете от котлона.
Пилешкото месо разделете на влакна.
Отрежете горната част на питките, издълбайте вътрешната им част, като се стараете дебелината на стените да бъде около сантиметър.
Разпределете в хлебните купички лука, пилешкото, подправете на вкус, покрийте със заквасена сметана и разбъркайте внимателно.
Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал и изпечете във фурната, докато покритието се разтопи и зачерви.
Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft