4 кръгли питки
сварено пилешко бутче или гърди
2 глави лук
1 чаена лъжица брашно
6 супени лъжици заквасена сметана
50 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки полукръгчета, които задушете на слаб огън в мъничко олио.
Когато омекне и стане прозрачен, ще намали обема си 4 пъти. Тогава сложете чаена лъжица брашно, разбъркайте и свалете от котлона.
Пилешкото месо разделете на влакна.
Отрежете горната част на питките, издълбайте вътрешната им част, като се стараете дебелината на стените да бъде около сантиметър.
Разпределете в хлебните купички лука, пилешкото, подправете на вкус, покрийте със заквасена сметана и разбъркайте внимателно.
Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал и изпечете във фурната, докато покритието се разтопи и зачерви.
Добър апетит!