В жегите готвя тиквичките само така: вземам една тиквичка и две яйца и приготвям вечеря за цялото семейство.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В жегите готвя тиквичките само така: вземам една тиквичка и две яйца и приготвям вечеря за цялото семейство.
В жегите готвя тиквичките само така: вземам една тиквичка и две яйца и приготвям вечеря за цялото...
54731
Източник: За Жената
В жегите готвя тиквичките само така: вземам една тиквичка и две яйца и приготвям вечеря за цялото семейство.
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В жегите човек избягва да включва фурната, защото това означава поне още 3-4 градуса повишение на температурата у дома. Тогава какво да правим, когато ни се хапва нещо вкусно и печено? Много е просто, ще използваме котлона! В нашия случай ще приготвим нещо много вкусно от любимия летен зеленчук - тиквичките.

Вкусната Фритата от тиквички е добре дошла като бърза вечеря за цялото семейство и наистина отнема минимум време да я приготвим в тиган. Опитайте:

Фритата от тиквички

Продукти:

  • 500 гр. тиквички
  • 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 80 гр. кашкавал или сирене
  • 10 гр. зелен лук
  • олио за пържене

Приготвяне:

Вземете 1 или 2 млади тиквички (в зависимост от големината) и настържете на едро ренде. Кората не я махаме, тъй като младите тиквички могат да се приготвят с нея.

настъргана тиквичка

Снимка: Pinterest

Добавете половин чаена лъжичка сол, разбъркайте и оставете за 10 минути, за да си пуснат сока тиквичките.

След 10 минути изстискайте сока от тиквичките.

тиквички със сол

Снимка: Pinterest

изстискани тиквички

Снимка: Pinterest

Добавете яйцата, малко сол и черен пипер, след което разбъркайте добре.

тиквички с яйца

Снимка: Pinterest

Добавете брашното и разбъркайте отново.

тиквички с брашно

Снимка: Pinterest

Добавете нарязан зелен лук.

зелен лук

Снимка: Pinterest

Кашкавалът (сиренето) се настъргва на ситно и се добавя към тиквената смес.

тиквички с кашкавал

Снимка: Pinterest

Загрейте тиган с растително масло и върху него изсипете готовата смес.

тиквички в тиган

Снимка: Pinterest

Гответе на среден огън за 10 минути.

След това обърнете фритатата с помощта на чиния и гответе под затворен капак още 5 минути.

тиквички под капак

Снимка: Pinterest

фритата от тиквички

Снимка: Pinterest

Така приготвената фритата е много вкусна: тиквичките и зеленчуците са сготвени много добре, а коричката е приятна на вкус.

Можете да сервирате със заквасена сметана, но ястието ще бъде вкусно и без нея.

фритата с тиквички

Снимка: Pinterest

фритата със сметана

Снимка: Pinterest

Така приготвеното ястие е подходящо за закуска, вечеря или лека закуска.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft