Днешната рецепта е специално за ценителите на крехкото, добре изпечено и сочно месо с хрупкава коричка , ароматизирано с уникален коктейл от подправки ... Заинтригувахме ли ви? Казват, че на Апенинския полуостров само професионалистите могат да го готвят. Но ние сме сигурни, че ще се справите със задачата не по-зле от италианците. И така, на фокус днес е италианската поркета . Според историята за първи път е приготвена в централна Италия. По-късно рецептата се разпространява в цялата страна. Днес не минава празник или някакво важно събитие без нея.
Ароматно, апетитно парче месо, с хрупкава коричка, разнообразие от подправки и дори портокалова кора - в родината си поркета е истински деликатес .
Продукти
1 - 1,5 кг свински бут
зехтин на вкус
сол на вкус
смлян черен пипер - на вкус
2 с.л. градински чай
2 с.л. розмарин
3 с.л.настъргана портокалова кора
6 скилидки чесън
2 с.л.семена от копър
Приготвяне
- Вземете свинското. Изплакнете добре под течаща вода. Направете дълбок разрез на няколко сантиметра от ръба.
- Разгънете го в разреза. Направете втори дълбок разрез в месото успоредно на плота.
- След това направете няколко коси разреза там, където слоят месо все още е по-дебел. Това гарантира, че месото ще се маринова по-добре.
- Намажете приготвеното месо със зехтин. Не забравяйте да го осолите.
- Поръсете с пипер, копър, нарязан розмарин и градински чай. Начукайте чесъна. Поръсете месото с него и портокалова кора.
- Сега внимателно навийте на стегнато руло.
- Поръсете с още сол и останалите подправки.
- Увийте го с канап и пъхнете в хладилника. Оставете го там за 3-4 часа. Най-добре - за през нощта. Добре е да го поставите върху решетка.
- Загрейте фурната на 230 ° С. Намажете тавата за печене със зехтин. Поръсете с мазнина и самата месо. Печете във фурната 20 минути. След това намалете температурата на 120 ° C и печете още 60 минути.
- Покрийте рулото с фолио и допечете за още 10 минути. Готово!