Истински италиански деликатес... Опитали ли сте го досега? Казват, че само професионалистите могат да го готвят на полуостров Апенин. Но ние сме уверени, че ще се справите със задачата не по-лошо от италианците. Според историята, за първи път е приготвен в централна Италия. По-късно рецептата се разпространява в цялата страна. Днес, без нея, няма да има нито един празник, до такава степен е навлезнало в традициите им
Ароматни, вкусни, хрупкави, с много различни подправки, тези рулца няма как да не ви допаднат, дори и да сте с най-претенциозния вкус
Съставките
Свинско месо 1-1,5 кг
Зехтин на вкус
сол на вкус
Черен пипер на вкус
градински чай 2 супени лъжици.
розмарин 2 супени лъжици
настъргана портокалова кора 3 супени лъжици
чесън 6 скилидки
сушен копър 2 супени лъжици
Подготовка
Вземете свинското месо. Изплакнете го под течаща вода. Направете един дълбок разрез на няколко сантиметра от ръба.
Разгънете го с нарязване. Направете дълъг разрез, паралелен на масата.
След това направете наклонени разрези, където слоят е по-дебел. Това е необходимо, за да се подобри месото.
Намажете приготвеното месо със зехтин. Не забравяйте да го посолите.
Поръсете слой с пипер, копър, смлян розмарин. Настържете чесъна. Поръсете месото с него и портокаловите кори
Сега внимателно сгънете плътна ролка.
Поръсете със сол и останалите подправки
Вържете го с конец и го изпратете в хладилника. Оставете го там за 3-4 часа. Най- добре за през нощта.
Задайте температурата на фурнатана 230 ° С. Намажете тавата със зехтин. Също така, поръсете малко масло върху самото месо. Изпратете го във фурната за 20 минути. След това намалете температурата във фурната до 120 ° C и печете още 60 минути.
Покрийте ролката с фолио за още 10 минути. Готово!
Всеки регион в Италия подготвя свинско месо според собствената си рецепта. Всяка домакиня също се опитва да експериментира, като добавя свои собствени подправки. Въпреки това, независимо колко различни рецепти са, джоджан и розмарин са основните съставки . Можете също така да увиете ролката с ленти от бекон или кашкавал. Това е висококалорично ястие няма 2 мнение по въпроса, но понякога можете да си го позволите, нали? Не забравяйте да разкажете на приятелите си за рецептата