Ако искате да приготвите наистина вкусно и меко месо , ние имаме доказани трикове, които да ви помогнат в това. Ще видите, че месото никога не е имало по-добър вкус и буквално се топи на езика.
Има редица полезни продукти , които ще омекотят консистенцията на месото и ще подобрят вкуса. Представяме ви най-добрите продукти за марината за крехко месо :
Перфектно крехки и нежни свински шницели
Процедурата е много проста. Очуканите и осолени котлети (напр.
Лук
Можете да нарежете лука на ивици, дори на ситно, или да настържете или смелите с месомелачка.
Ще придаде на месото вкус, аромат и мекота, независимо как го приготвяте.
Съотношението лук към месо трябва да бъде 1: 1.
Горчица
Горчицата е отличен партньор за месото, независимо дали на прах или като сос.
Омекотява месните влакна и придава на месото пикантен аромат и лека острота.
Просто намажете цялото месо с горчица или нарежете на парчета с необходимия размер.
Смесете с горчицата, оставете да се маринова за 15 - 20 минути и след това запечете или обработете месото по желание.
Сок от лимон или ананас
И двата сока действат като омекотители и ако добавите някой от тях към маринатата, месото ще стане още по-меко.
Маринатата от мариновани зеленчуци
Маринатата от зеленчуци и туршии е отличен избор за месото.
Придава му мекота и използвате по-малко сол.
Минерална вода
Това е доказан метод за омекотяване на месо от опитни готвачи. Най-добре е да използвате газирана минерална вода.
Картофено нишесте
Опитайте да накиснете по-твърдото месо във водата, в която сте разтворили картофено нишесте и резултатът ще ви изненада.
Сочните парчета месо с хрупкава коричка са гарантирани.
СЪВЕТ ЗА МАРИНАТА: Смесете нишестето с малко вода и любимите си подправки.
Изсипете месото и оставете да се маринова за няколко часа.
Соев сос
Мариновайте месото в соев сос за около 1 - 1,5 часа и това ще го направи крехко и отличително на вкус.
Когато експериментирате с различни маринати, изберете опцията, която ви подхожда най-добре.
Преди всичко, не забравяйте това важно правило, че никога не бива да солите месо преди готвене! Солта би отстранила сока от месото и то ще стане твърдо.