9 Април 2012
56231
В днешно време единственият начин да сме сигурни в качеството на храната е да я произведем сами. Съвременният начин на живот обаче не винаги го позволява. Добре е да сме информирани кои са плодовете и зеленчуците, които поемат най-много химикали. Произведените в ЕС плодове и зеленчуци са за предпочитане, тъй като турските по-често съдържат пестициди. Това е препоръка на организацията „Грийнпийс“, която се базира на изследване на 76 различни вида зеленчуци и плодове, продавани в различни страни от Европа. В около 80% от тестваните плодове и над 55% от зеленчуците е установено съдържание на пестициди.
Съдържат ли пестициди ягодите
Имат ли вредни вещества прасковите и нектарините
Трябва ли да белим кората на ябълките
Червените чушки ли са по-полезни, или зелените
Вреден ли е спанакът
Има ли пестициди в къдравото зеле
Какво слагат на черешите
Има ли химикали в картофите
Има ли в гроздето пестициди
Кои вносни зеленчуци са най-токсични
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари