Напоследък често започвам да срещам фалшив шоколад . Купих няколко евтини глазурени плочки, но при нагряване открих странични добавки в тях. Не искам децата ми да се хранят така. И след този инцидент реших сам да направя домашен шоколад от какао . Това е лесно и отнема само 15 минути. Но продуктът е естествен.
В допълнение към какаото добавям мляко на прах и масло към домашния шоколад . Ако имате ядки или стафиди у дома, още по-добре. С тях винаги е по-вкусно. Можете дори да направите шоколадови подаръци за приятели и семейство. Сигурен съм, че такава сладка изненада ще ги изненада и зарадва.
Съставки
сухо мляко 270 гр
Захар 180 гр
Масло 120 гр
Вода 100 мл
Какао на прах 50 гр
Орехи на вкус и по желание
Подготовка
Комбинирайте млякото на прах и какаото, разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
Кипнете вода, добавете захар и разбъркайте, докато се разтвори. Гответе получения сироп на слаб огън за 6 минути, докато леко се сгъсти.
Добавете масло към сиропа и разбъркайте с лъжица, докато се разтвори напълно. Отстранете масата от огъня.
Изсипете масления сироп в сухата смес, добавете нарязаните ядки и разбъркайте добре. В масата не трябва да остават бучки.
Прехвърлете шоколадовата маса в избраната от вас форма. Това могат да бъдат силиконови форми за бонбони или обикновена тава. Изгладете масата и приберете в хладилника, докато се втвърди.
Вкусът на домашния шоколад с ядки е почти неразличим от закупения в магазина шоколад . Единствената разлика е, че тук сте напълно уверени в състава му. Спокойно давам такъв шоколад на децата, а понякога и аз самият се наслаждавам на любимото си сладко. И аз също правя бонбони от него . Опитайте, ще ви хареса!