В пъти по-лесен и вкусен от пандишпана! Копринен блат за торта - пека по два, защото единия го...
14 Януари 2017
536734
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Заради своята ефирна лекота , нежна текстура и много богат вкус , този блат е наречен копринен блат . Най-хубавото е, че може да го хапнете и като кекс - идеален е със сутрешното кафе или чай!
Съставки:
1 чаша брашно
5 жълтъка
6 белтъка
250 гр. захар
2,5 ч.л.
бакпулвер
щипка сол
140 мл вода
1/4 ч.л. лимонена киселина
90 мл зехтин
Приготвяне:
- Смесете брашното, бакпулвера, солта и 150 гр. захар.
- Направете малка вдлъбнатина в средата и излейте вътре водата, малко зехтин и жълтъците. Замесете тесто с блендер или миксер.
- Разбийте белтъците на три фази: първо ги бийте около минута, добавете лимонената киселина и разбийте до твърди връхчета, а накрая поръсете с останалата захар и бийте, докато тя се разтвори.
- Една трета от белтъците добавете в тестото, като разбърквате внимателно от дъното нагоре, а след това постепенно прибавете втората третина, а накрая - останалата част.
- Вземете тавичка с диаметър 24-26 см, Покрийте дъното с хартия за печене. Изсипете тестото за блата.
- Пъхнете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари