В разгара на приготвяне на зимнина, няма как да не ви препоръчам да направите тези вкусни камби с мед. Една извънредно лесна за приготвяне туршия, която няма да ви отнеме много време.
Необходими продукти за камби с мед:
Камби, оцет, олио, сол, мед (или захар), магданоз или целина, чесън.
Как да си ги приготвите:
няма определено количество за камбите. Почиствате ги внимателно от семенниците с малко ножче и изчиствате добре от семките.
Слагате в добре загрята фурна на 180 градуса тавата с камбите. Щом леко променят цвета си (не е нужно да се запичат, а само леко да има промяна в цвета или набръчкване по люспата им), се изваждат от фурната. Докато те са във фурната и се затоплят, вие си изчистете и нарежете чесъна и магданоза (целина). Смесете магданоза и избраната от вас зелена подправка. Добре е бурканчетата, в които ще редите вашите камби с мед да са затоплени предварително. Горещите камби се слагат в топлите буркани с помощта на щипка, за да се запази течността в тях. При поставянето в буркана леко притискате с лъжица и поръсвате от чесъна със зелената подправка.
Веднага затваряте с капачка и обръщате с капачката надолу. Оставяте да се охладят. По време на охлаждането капачката вакумира. Една позната ми каза, че слагала в бурканите си по 1 счукан аспирин за всеки случай, но аз не слагам. Досега всички буркани, които съм направила са вакумирали и не съм имала проблем с моите камби с мед. Може би, защото повече от 2 кг. камби наведнъж не правя и успявам да ги затворя докато наистина са горещи.