В разгара на приготвянето на зимнина няма как да не си сложа няколко буркана от любимите ми камби за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В разгара на приготвянето на зимнина няма как да не си сложа няколко буркана от любимите ми камби за зимата
В разгара на приготвянето на зимнина няма как да не си сложа няколко буркана от любимите ми камби...
29034
В разгара на приготвянето на зимнина няма как да не си сложа няколко буркана от любимите ми камби за зимата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В разгара на приготвяне на зимнина, няма как да не ви препоръчам да направите тези вкусни камби с мед.  Една извънредно лесна за приготвяне туршия, която няма да ви отнеме много време.

 

Необходими продукти за камби с мед:

Камби, оцет, олио, сол, мед (или захар), магданоз или целина, чесън.

 

Как да си ги приготвите:

няма определено количество за камбите. Почиствате ги внимателно от семенниците с малко ножче и изчиствате добре от семките.

Подреждате ги с отвора нагоре в тава. Във всяка камба слагате щипка сол (взета с 3 пръста), 1 чаена лъжичка оцет, 1 чаена лъжичка олио, половин чаена лъжичка мед (в случай, че ползвате захар половин чаена лъжичка).

Слагате в добре загрята фурна на 180 градуса тавата с камбите. Щом леко променят цвета си (не е нужно да се запичат, а само леко да има промяна в цвета или набръчкване по люспата им), се изваждат от фурната. Докато те са във фурната и се затоплят, вие си изчистете и нарежете чесъна и магданоза (целина). Смесете магданоза и избраната от вас зелена подправка. Добре е бурканчетата, в които ще редите вашите камби с мед да са затоплени предварително. Горещите камби се слагат в топлите буркани с помощта на щипка, за да се запази течността в тях. При поставянето в буркана леко притискате с лъжица и поръсвате от чесъна със зелената подправка.

Веднага затваряте с капачка и обръщате с капачката надолу. Оставяте да се охладят. По време на охлаждането капачката вакумира. Една позната ми каза, че слагала в бурканите си по 1 счукан аспирин за всеки случай, но аз не слагам. Досега всички буркани, които съм направила са вакумирали и не съм имала проблем с моите камби с мед. Може би, защото повече от 2 кг. камби наведнъж не правя и успявам да ги затворя докато наистина са горещи.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft