Една от най-приготвяните супи във всеки дом е пилешката супа. Но вероятно и вие все не успявате да я докарате на вкус така, както я правят в близкия ресторант или в любимото ви местенце за похапване? Е, оказва се, че готвачите в ресторантите си имат своя малка тайна за перфектната пилешка супа ! Тя се състои в добавянето на една много обикновена съставка към бульона, за която обаче едва ли бихте се сетили сами.
Защо да сложим 2 лъжици от това в пилешката супа ?
Става въпрос за една съставка, присъстваща във всяко домакинство – обикновен грис. Той може да бъде царевичен или друг, какъвто обичате да похапвате.
Ето как да приготвите перфектната пилешка супа:
Най-напред измийте, почистете и нарежете зеленчуците на ситно. Можете да ползвате моркови, чушка, лук, картоф и други. Сложете ги в тиган с капак и малко мазнина да се задушават за няколко минути. След като омекнат, добавете предварително свареното пилешко месо. Съветваме ви да го разкъсате на парченца, така че да ви е по-лесно да го похапвате в супичката.
Оставете да се задушават за още няколко минути. Вземете тенджера и в нея излейте около 3 литра бульон. Нагрейте го, за да се получи по-бързо супата. Към течността прибавете 2-3 лъжици грис и бъркайте. Веднага ще забележите как консистенцията на самия бульон се променя. Той ще стане много по-плътен.
Към него добавете задушените вече зеленчуци и месо и оставете да поври няколко минути. Поправете със сол и черен пипер на вкус.
Ако сте свикнали да правите застройка на супата и не можете да минете без нея, предлагаме да добавите и няколко лъжици заквасена сметана. Крайният резултат е феноменално добър. Имате перфектната пилешка супа, сготвена за отрицателно кратко време.
Да ви е вкусно!