В сезона на малините - малки плодови кексчета
16 Август 2015
10950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Фурната се пуска на 200 градуса да загрее. През това време малините се измиват (ако са пресни) и подсушават добре. 150 грама от малините се смесват с яйцето и сметаната. Брашното се разбърква с бакпулвера, щипка сол и 100 гр. захар. След това към сместа от брашното се добавят сметаната и обърканите в нея малини. Тестото се разпределя в малки формички за мъфини, предварително намазнени, и кексчетата се пекат за около 20 минути в загрятата фурна (не ги пълнете догоре, защото се надигат от набухвателя). Останалите 200 гр. от малините се смесват с портокаловия сок и 50 гр. захар, след което се сваряват на плодов сос. Готовите кексчета се заливат с малиновия сос и се украсяват с по 1 прясна малина.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари