"В събота не спах от болки в гърлото, а в понеделник нямах ни болка, ни зачервяване" - рецепта за БИЛКОВ СИРОП от читателка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
"В събота не спах от болки в гърлото, а в понеделник нямах ни болка, ни зачервяване" - рецепта за БИЛКОВ СИРОП от читателка:
83002
Снимков материал: pixabay.com
"В събота не спах от болки в гърлото, а в понеделник нямах ни болка, ни зачервяване" - рецепта за БИЛКОВ СИРОП от читателка:

Възпаленото гърло е много неприятно състояние, което винаги отслабва тялото. Читателка на име Мартина сподели рецепта за приготвяне на натурален сироп за болно гърло , който според нея й е помогнал за кратък период от време.

„В събота вечерта ме заболя гърлото и усетих дискомфорт и от двете страни. Когато се погледнах в огледалото, видях, че цялото е зачервено, така че веднага разбрах, че имам възпаление и трябваше да предотвратя по-нататъшното развитие на гной.

Напоследък температурите са променливи, но е и сезонът на сезонните настинки и всички с по-слаб имунитет трябва да са особено внимателни. Направих тази рецепта за сироп, която си записах отдавна и на следващия ден вече нямах болка и зачервяване.

В понеделник бях на лекар и лекарят ми каза, че съм напълно здрава, няма нужда да пия нищо повече. Този сироп ми помогна много и ви препоръчвам да си го запишете, за случай, че вие ​​или някой ваш близък има нужда от него. Правете гаргара на всеки 2 часа за поне 30 секунди със следната течност:

сироп за болно гърло

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

1 лимон - прясно изцеден сок

2 супени лъжици мед

2 супени лъжици ябълчена киселина (ябълков оцет)

1 супена лъжица вода

ПРОЦЕДУРА:  

Изстискайте сока от лимона, след което добавете останалите съставки (2 супени лъжици мед, 2 супени лъжици ябълков оцет и 1 супена лъжица чиста вода).

Разбъркайте добре, за да се разтвори медът и да се получи еднородна смес. Правете гаргара с тази течност на всеки два часа, колкото можете да издържите, но не по-малко от 30 секунди. Не поглъщайте течността, а я изплюйте в мивката. За изплакване на гърлото можете да използвате и солена вода или по-силен чай от градински чай, към който сте добавили мед. Чаят от див риган също помага много.

Освен това през останалата част от деня си направете чай от следните съставки: пригответе 250 мл вода, 1 супена лъжица маточина, 2 супени лъжици прясно изцеден лимон, мед на вкус. Залейте листата с вряла вода и оставете чая да се охлади до температура 36-37 градуса. След това добавете пресен лимонов сок и по желание подсладете с мед. 

суха билка

По-долу може да прочетете още няколко рецепти за лечебни сиропи:

ЛЕЧЕБНИ СИРОПИ ЗА БОЛНО ГЪРЛО

1. Смесват се равни части мляко (за предпочитане козе), мед и запържен червен лук. Консумирайте по 1 чаена лъжичка на всеки два часа. 

сок от лук

2.

Направете сироп от равни количества мед и сок от червен лук. Консумирайте по 1 чаена лъжичка на всеки 2 часа.

3. РЕЦЕПТА ЗА БИЛКОВ СИРОП ЗА ГЪРЛО И СРЕЩУ КАШЛИЦА

Продукти:

200 г захар

300 мл вода

100 г лимон

1 супена лъжица корен от бяла ружа

1 супена лъжица сух градински чай

1 супена лъжица сух цвят от лайка

6 малки дафинови листа

1 супена лъжица мед

Приготвяне:  

Първо пригответе лимона. Ако не можете да намерите органичен лимон, тогава поставете лимона, който имате, във воден разтвор със сода за хляб. Сложете една пълна чаена лъжичка сода за хляб в 300 мл вода и разбъркайте, докато содата се разтвори.

След това потопете лимона и го оставете да престои поне половин час. След това го изплакнете добре под студена вода. Сложете захарта в по-дълбок съд. Сложете съда на слаб огън и бъркайте бавно, докато се карамелизира.

Внимавайте да не я загорите, защото ще горчи. Свалете от котлона, добавете вряща вода и върнете отново. Бъркайте на слаб огън до разтопяване на карамела. След това във врящата течност се пускат корен от бяла ружа, салвия (градински чай), лайка, дафинов лист и нарязан на кръгчета лимон заедно с кората. Когато сместа заври, варете на умерен огън под капак 5 минути. Свалете от огъня и оставете да изстине.

Добавете лъжица мед към студения сироп и разбъркайте, докато медът се разтвори. Съхранявайте сиропа в стъклена бутилка и го съхранявайте в хладилник. Излизат около 400 мл сироп.

 Употреба за възрастни: 3 х 1 лъжица на достатъчен интервал от храненето, може преди или след храна. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft