В тавата се поставят 6 ябълки и се запичат със смиста между тях-Новият ми любим пай!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В тавата се поставят 6 ябълки и се запичат със смиста между тях-Новият ми любим пай!
В тавата се поставят 6 ябълки и се запичат със смиста между тях-Новият ми любим пай!
374
В тавата се поставят 6 ябълки и се запичат със смиста между тях-Новият ми любим пай!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Веднага си спомням детството си: Баба ми на печката, сладникавата миризма и със сигурност приятен, но познат и дори скучен вкус. В съвременния свят има толкова много нови идеи за красиви и вкусни десерти, струва ли си да си припомняме скучните класики?! Разбира се, че си заслужава! В крайна сметка ябълковият пай е не само вкусен, но и проста рецепта, която е почти невъзможно да се провали.

Освен това винаги може да се актуализира чрез добавяне на няколко нови, оригинални съставки.

*************************************************

И така, време е да представим на вашето внимание нова версия на ябълков пай .

Червени боровинки, стафиди, канела, нежно тесто и малко червено вино - това е, което отличава нашия ябълков пай от много класически рецепти.

За да направим ябълков пай с боровинки и стафиди ще ни трябват: 6 ябълки пудра захар за украса

За плънката:

  • 100 г кафява захар
  • 100 мл червено вино
  • 150 г пресни или замразени боровинки
  • 30 г бадеми 30 г стафиди
  • 1 супена лъжица канела

За тестото:

  • 200 г захар
  • 5 яйца 200гр
  • брашно 1ч.ч
  • бакпулвер 1 с.л
  • ванилов аромат
  • 75 г извара

Приготвяне:

1.) Измийте ябълките и внимателно изрежете сърцевината, като освободите място за плънката.

2.) За плънката загрейте кафявата захар, докато стане на гъст карамел, добавете червено вино, червени боровинки, резенчета бадем, стафиди и канела. След това добавяме парчета пулп, които сме изрязали от ябълките. Загрейте сместа за няколко минути, след което отстранете от котлона и оставете плънката леко да се охлади.

3.) Напълнете внимателно сърцевините на ябълките с пълнежа и след това поставете ябълките в тавата за печене. Намажете формата предварително с масло или я постелете с намаслена хартия.

4.) За тестото разбийте яйцата и захарта на хомогенна маса. Добавете брашното, бакпулвера, ванилията, изварата и разбъркайте до получаване на гъста хомогенна маса. Изсипете го във формата с ябълки.

5.) Печете сладкиша около 60 минути на 170 °C, като включите режим вентилатор.

Украсете готовия пай с пудра захар. Деликатен, ароматен и в същото време необичаен - този пай определено ще стане чест гост на вашата маса.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft