Мойте Рецепти
И така ... малко странно звучи съчетанието майонеза и шоколад, но повярвайте, няма да усетите изобщо вкуса на майонеза. Гостите ви дори няма и да заподозрат какво има в това шоколадово удоволствие! Освен това е бърз, лесен, няма яйца и масло...
Смесете всички сухи съставки хубаво, така че да няма бучки от какаото. След това добавете майонезата и водата, и разбъркайте хубаво, за да се получи хомогенна смес. Добавете ванилия и отново разбъркайте.
Излейте сместа във форма с диаметър с диаметър 22 см, застлана с хартия за печене и с леко намазнени стени. Сложете сладкиша да се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна. Готов е, когато при набождане със суха клечка няма тесто по нея (някъде около 20 мин.).
Извадете сладкиша и го оставете да изстине, а през това време на водна баня разтопете шоколада и маслото и с глазурата залейте охладения сладкиш. Ако искате, украсете по желание, но не е необходимо.