В хладилника винаги пазя чаша кисело мляко за него! Не месиш, не чакаш да втасва, а резултатът е:...
28 Ноември 2016
3778695
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тестото с кисело мляко не е необходимо да се меси или да се чака да втаса. Ето защо тази рецепта ще допадне на всички почитатели на бързите ястия .
Плънката на този вкусен пай от млечно тесто може да бъде всякаква: кисело или прясно зеле, варени картофи, тиквички, кайма. Но с парчета пилешко месо пухкавото тесто се комбинира перфектно.
Съставки:
250 мл кисело мляко
180 гр. брашно
щипка сода за хляб
сол и черен пипер на вкус
1 яйце
350 гр.
пилешко филе
2 глави лук
20 гр. зелени подправки
40 мл олио
10 гр. масло
Приготвяне:
- Добавете содата в киселото мляко, изчакайте да шупне за 5 минути, добавете яйцето, брашното, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
- Сварете пилешкото, след това го запържете в олио заедно с нарязания лук.
- Намажете по-дълбока тавичка с масло и я поръсете с брашно. Изсипете половината от тестото на дъното, след това подредете плънката от пилето и лука, добавете нарязаните билки и подправките, след което залейте с останалото тесто.
- Загрейте фурната до 180 градуса и изпечете пая за 40 минути до зачервяване и готовност.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари