В хладилника винаги пазя чаша кисело мляко за него! Не месиш, не чакаш да втасва, а резултатът е: ох, ще изям още едно парче!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В хладилника винаги пазя чаша кисело мляко за него! Не месиш, не чакаш да втасва, а резултатът е: ох, ще изям още едно парче!
В хладилника винаги пазя чаша кисело мляко за него! Не месиш, не чакаш да втасва, а резултатът е:...
3778695
В хладилника винаги пазя чаша кисело мляко за него! Не месиш, не чакаш да втасва, а резултатът е: ох, ще изям още едно парче!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тестото с кисело мляко  не е необходимо да се меси или да се чака да втаса. Ето защо тази рецепта ще допадне на всички почитатели на бързите ястия .

Плънката на този вкусен пай от млечно тесто може да бъде всякаква: кисело или прясно зеле, варени картофи, тиквички, кайма. Но с парчета  пилешко месо  пухкавото тесто се комбинира перфектно.

Съставки:

250 мл кисело мляко

180 гр. брашно

щипка сода за хляб

сол и черен пипер на вкус

1 яйце

350 гр.

пилешко филе

2 глави лук

20 гр. зелени подправки

40 мл олио

10 гр. масло

Приготвяне:

  1. Добавете содата в киселото мляко, изчакайте да шупне за 5 минути, добавете яйцето, брашното, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
  2. Сварете пилешкото, след това го запържете в олио заедно с нарязания лук.
  3. Намажете по-дълбока тавичка с масло и я поръсете с брашно. Изсипете половината от тестото на дъното, след това подредете плънката от пилето и лука, добавете нарязаните билки и подправките, след което залейте с останалото тесто.
  4. Загрейте фурната до 180 градуса и изпечете пая за 40 минути до зачервяване и готовност.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft